Ilgoji Europos Parlamento rinkimų programa

Ilgoji Europos Parlamento rinkimų programa

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Europos Parlamento rinkimų programa Lygiaverčiai europiečiai Gerbiami Lietuvos piliečiai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai...
Read More
Trumpoji Europos Parlamento rinkimų programa

Trumpoji Europos Parlamento rinkimų programa

Lygiaverčiai europiečiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai Europos Parlamente dirba, kad Europos Sąjungoje neliktų antrarūšių narių, kurių vartotojams maistas,...
Read More
Laidoje „Lygiaverčiai Europiečiai” apie sveikatos sistemą Europos Sąjungoje

Laidoje „Lygiaverčiai Europiečiai” apie sveikatos sistemą Europos Sąjungoje

https://www.youtube.com/watch?v=6_RoDvZ-W18 #OpozicijosTelevizija pristato diskusijų klubą #LygiaverčiaiEuropiečiai, kuriame diskutuojama rinkimų į Europos Parlamentą temomis ir pristatomos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos...
Read More
Laidoje „NOTA BENE” apie pasitraukimo iš prezidento rinkimų priežastis ir valdančiųjų klaidas

Laidoje „NOTA BENE” apie pasitraukimo iš prezidento rinkimų priežastis ir valdančiųjų klaidas

https://www.youtube.com/watch?v=iZdyZ6RoANs Valdžios keičiasi - o valstybės valdymas negerėja. Visuomenės atmintis tokia trumpa, kad kyla įtarimas, ar tik nesergam kokiais alzhaimeriais?...
Read More
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga skelbia kandidatų į EP sąrašą, kurio lyderis A. Veryga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga skelbia kandidatų į EP sąrašą, kurio lyderis A. Veryga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Taryba priėmė sprendimą, jog partijos sąrašą į Europos Parlamentą ves Aurelijus Veryga, penketuke – Bronis...
Read More

sub meniu


Kreipimasis į gyventojus

Mieli bičiuliai,
Pirmiausia, noriu dar kartą padėkoti visiems ir kiekvienam, kurie palaikėte mane kaip kandidatą rinkimuose į LR Prezidento postą.
Nuoširdžiai dėkoju kiekvienam iš tų beveik 37 tūkstančių, pasirašiusių dėl mano kandidatūros. Labai vertinu Jūsų pasitikėjimą ir suteiktą galimybę kovoti dėl LR Prezidento posto. Žinau, kad dalis Jūsų pasirašėte už mane, nors buvote atviri, kad turite kitą pasirinkimą. Tai rodo, kad mes esame vis brandesni suprasdami demokratiją ir leisdami jai veikti.
Begalinis ačiū kiekvienam LVŽS nariui ir mums prijaučiančiam bičiuliui ar savanoriui, rinkusiam parašus. Žinau, koks tai titaniškas darbas. Titaniškas darbas dėl vertybių sklaidos ir stiprinimo, kurias atstovauja mane iškėlusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.
Nepaprasta padėka rinkimų štabui už darbą neskaičiuojant nei dienų, nei valandų. Esame puiki ir labai profesionali komanda, kuriai nebaisūs jokie iššūkiai.
Ačiū LVŽS skyriams, organizavusiems susitikimus. Tai buvo puikus patyrimas, kuris leido ne tik pristatyti savo idėjas, bet ir augti kaip politikui, įsiklausant į tai, kas svarbu Lietuvos žmonėms.
Ačiū Jums, atėjusiems į susitikimus ir dėmesingai klausiusiems apie tai, kas mūsų komandos manymu yra svarbu Lietuvai, be ko ji negalėtų išlikti.
Ačiū tiems, kurie manote, kad mūsų vertybės yra svarbios ir Jūs jas ginate bei puoselėjate.
Būtent dėl jų šiandien LVŽS Taryba priėmė labai sunkų, bet svarbų sprendimą. Taryba nusprendė, kad aš turiu stabdyti savo kandidatavimą prezidento rinkimuose. Manau, kad jis yra logiškas ir teisingas. Politinis postas pats savaime neturi būti tikslas. Į politines pozicijas mes kandidatuojame tam, kad įgyvendintume idėjas, gintume vertybes, kuriomis tikime.
Nepaisant to, kad tikrai labai nuoširdžiai dirbome, skaičiai yra negailestingi. Mano palaikymas yra mažesnis, nei mane iškėlusios politinės jėgos palaikymas. O taip yra todėl, kad LVŽS rinkėjai prezidento rinkimuose rinktųsi balsuoti už tris kandidatus: mane, dabartinį šalies Prezidentą ir Igną Vėgėlę. Jei dėl dabartinio šalies vadovo galimybių būti antrame ture tikriausiai niekas neturi abejonių, tai dėl jo varžovo antrame ture kol kas niekas nėra aišku. Mano dalyvavimas iki pat pirmojo rinkimų turo pabaigos reikštų, kad atimčiau dalį balsų iš tradicines vertybes ginančių kandidatų ir didinčiau šansus į antrą turą patekti dabartinei Premjerei. Tai nei man, nei LVŽS rinkėjams nebūtų priimtina, nes dabartiniai valdantieji atrodo kaip nepelnyta bausmė Lietuvai. Man nepriimtinas leftizmas, kuris skinasi kelią į mūsų valstybę ir didina jos išnykimo tikimybę. Todėl kartu su kolegomis manome, kad vardan to, kad maksimaliai padidinti tradicinių vertybių atstovui galimybę patekti į antrą turą, reikia atsisakyti asmeninių ambicijų ir stabdyti savo dalyvavimą, idant sutelkti balsus.
Man ir visai mūsų politinei jėgai yra labai svarbu, kad mūsų rinkėjas turėtų jo vertybes atstovaujantį valstybės vadovą. Vadovą, kuris gerbtų tradicinę šeimą ir nesivaikytų trumpalaikių madų, kurios jau dabar pasmerkė Europą nykimui. Labai svarbu, kad šalies vadovas emigracijos problemų sprendimą matytų ne imigracijos didinime, o gimstamumo skatinime bei paramos šeimoms didinime. Svarbu ir tai, kad nekiltų nė menkiausių abejonių dėl mūsų pasirinktos valstybės saugumo krypties, įsipareigojimų NATO vykdymui ir pasirengimui atremti bet kokias grėsmes. Svarbu, kad požiūris į Europos Sąjungą nebūtų susijęs su siūlymais stumti šalis link federalizacijos. Svarbu, kad būtų girdimi ir rūpinamasi mūsų senjorais ir mažiau pasiturinčiais valstybės gyventojais. Man asmeniškai labai svarbu, kad valstybės vadovas stovėtų krikščioniškų vertybių pusėje.
Norėdamas išsiaiškinti ar mūsų požiūriai sutampa, susitikau su kitu kandidatu į prezidentus Ignu Vėgėle. Kelias valandas paskyrėme būtent programiniams dalykams ir bandymui suprasti, ar mūsų politinės pažiūros sutampa.
Po šio pokalbio esu ramus, nes gavau visus man rūpimus atsakymus. Pasitraukdamas iš prezidento rinkimų noriu paraginti tuos, kuriems svarbi mano nuomonė, atiduoti savo balsą už Igną Vėgėlę. Tuomet ne tik aš, bet ir jūs būsite padarę viską, kad antrame ture susirungtų tradicines vertybes atstovaujantys politikai.
Dar kartą labai ačiū visiems, kurie mane palaikėte ir į kuriuos galiu atsiremti. Ačiū visiems, išreiškusiems paramą ir suteikusiems galimybę eiti pirmyn. Mano nuoširdi padėka kiekvienam iš Jūsų, esu visa širdimi su Jumis ir labai atsiprašau, jei ką nors nuvyliau dėl tokio sprendimo.
Ačiū šeimai ir artimiesiems už kantrybę. Jos dar prireiks, nes iš politikos nesitraukiu ir LVŽS Tarybos sprendimu vesiu mūsų partijos sąrašą rinkimuose į Europos Parlamentą.
Na, o šiuo šventiniu laikotarpiu linkiu visiems sugebėti atsijungti ir pailsėti nuo politikos, pasinerti į bendravimą su savo artimaisiais ir su gera nuotaika pasitikti Kristaus Prisikėlimo šventę.

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *