Dėkoju už paramą

Dėkoju už paramą

Mielieji, dėkoju visiems ir kiekvienam iš beveik 37 000 Lietuvos piliečių, savo parašais palaikiusių mano kandidatavimą LR Prezidento rinkimuose. Kiekvienas...
Read More
Užsienio politika – orientuota į Lietuvos gerovę

Užsienio politika – orientuota į Lietuvos gerovę

https://www.youtube.com/watch?v=3bgJ41hyPgQ Kandidatas į LR Prezidentus Aurelijus Veryga pabrėžia, kad valstybės užsienio politiką pirmiausia orientuos į Lietuvos interesų gynimą, vengs tarptautinių...
Read More
Laidoje „Prezidentiniai pašnekesiai” apie būtinybę steigti valstybinį komercinį banką

Laidoje „Prezidentiniai pašnekesiai” apie būtinybę steigti valstybinį komercinį banką

  https://www.youtube.com/watch?v=IJdoDRduVuk Kandidatas į Prezidentus Aurelijus Veryga teigia, kad šaliai būtina susigrąžinti privatizuotas „Igničio“ akcijas bei steigti valstybinį komercinį banką....
Read More
Laidoje „Seimo pulsas” pokalbis apie Konstitucinio Teismo sprendimą dėl Stambulo konvencijos

Laidoje „Seimo pulsas” pokalbis apie Konstitucinio Teismo sprendimą dėl Stambulo konvencijos

https://www.youtube.com/watch?v=D7XNAQdyX1I Konstitucinis Teismas šiandien pareiškė, kad vadinamoji Stambulo konvencija Lietuvos Respublikos Konstitucijai neprieštarauja. Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos...
Read More
Laidoje „Prezidentiniai pašnekesiai” apie didesnės paramos jaunoms šeimoms užtikrinimą

Laidoje „Prezidentiniai pašnekesiai” apie didesnės paramos jaunoms šeimoms užtikrinimą

https://www.youtube.com/watch?v=QTkf9hwIzDI Ką jaunoms šeimoms siūlo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Prezidentus Aurelijus Veryga? Kiek tūkstančių eurų per metus...
Read More

sub meniu


Apie mane

Pirmasis Seimo rinkimų turas baigėsi. Jame svarbiausia buvo apsispręsti dėl labiausiai politines pažiūras atitinkančios politinės jėgos. Antrasis turas bus visiškai kitoks. Čia apsisprendimui labai didelės įtakos turės asmenybės, už kurias balsuosite.
Esu tikrai matomas ir atpažįstamas (neretu atveju nekenčiamas ir įvairiais epitetais apibūdinamas) politikas Lietuvoje. Neabejoju, kad kiekvienas turite savo nuomone apie mane, tačiau drįsčiau manyti, kad viešai kuriamas įvaizdis nėra pats geriausias būdas pažinti žmogų. Tad šias kelias dienas iki antrojo turo skirsiu tam, kad galėčiau papasakoti apie save ir apie darbus, kuriuos teko daryti.
Visus keturis metus buvo stengiamasi sukurti mano, kaip nesukalbamo, kietakakčio, nelankstaus, pavojingo visuomenei fanatiko įvaizdį. Ir turiu pripažinti, kad kai ką tos pastangos įtikino.
Nepaisant visko, niekada nesislėpiau už kieno nors nugaros, nebėgiojau ir nevengiau žurnalistų, nebijojau atsakyti į klausimus ir bandyti paaiškinti savo sprendimų motyvų.
Politika man buvo labai sunkus apsisprendimas, paliekant įgyvendintą vaikystės ir viso gyvenimo svajonę – gydytojo profesiją. Širdyje taip ir likau mokslo ir akademiniu žmogumi. Man iki šiol sunku priimti politinę argumentaciją, nes norisi grįžti prie akademinės diskusijos kultūros. Galbūt tai yra mano tam tikro naivumo ar idealizmo požymis. Ėjau į politiką tikėdamas, kad galėsiu nuveikti ir žmonių sveikatos išsaugoti daugiau nei būdamas gydytoju ar dėstytoju. Nesigailiu dėl savo apsisprendimo ir džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti bent dalį pažadų ar siekių.
Esu pirmasis sveikatos apsaugos ministras nepriklausomos Lietuvos istorijoje, išbuvęs visą kadenciją. Tai buvo neeilinė galimybė įgyvendinti sisteminius pokyčius. Daugybė svarbių dalykų, kurie buvo daug metų atidėlioti, buvo įgyvendinti. Pavyzdžiui, rekordinis medikų atlyginimo didinimas, žalos be kaltės modelis, etapinių kompetencijų modelio įteisinimas, netradicinės ir alternatyviosios medicinos įteisinimas, skandinaviška vaistų politika, dėmesys slaugai ir pirminei priežiūrai, pagaliau paritetinis požiūris į Kauną ir Vilnių. Tai – tik dalis darbų, kuriuos pavyko nuveikti.
Labai myliu savo šalį ir savo gimtąjį kraštą. Didžiuojuosi, kad gimiau ir augau Lietuvoje. Visus keturis metus stengiausi ją atsakingai atstovauti pasaulyje. Manau, kad jokiame formate nepadariau gėdos Lietuvai. Atvirkščiai, labai džiaugiuosi, kad teko mūsų šalies sveikatos politikos planus pristatyti stojimo į EBPO metu. Ten buvome įvertinti labai gerai. Iki šiol turime puikius santykius su Pasaulio sveikatos organizacija ir sulaukiame labai daug dėmesio, pagalbos ir palaikymo. Pasaulyje Lietuva yra matoma kaip moderni, mokslu pagrįstas sveikatos politikos priemones įgyvendinanti valstybė. Šalies viduje itin daug patyčių ir kritikos sulaukusi alkoholio politika yra labai gerai vertinama kitose šalyse ir daugeliui yra nepasiekiama svajonė. Turbūt sutiksite, kad Jungtinių Amerikos Valstijų Alkoholio ir alkoholizmo tyrimų institutas nebūtų skyręs Lietuvos ir kitų Baltijos šalių alkoholio politikos moksliniams tyrimams 2 milijonų dolerių, jei būtų manęs, kad tai, ką darome yra politinis populizmas. Mus mato, gerbia ir vertina. Per tuos keturis metus įgijau ne vieną bičiulį kitose šalyse, puikiai sutarėme su visais per tuos keturis metus buvusiais Baltijos šalių sveikatos ministrais. Užmezgėme puikius santykius su kolegomis Japonijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Armėnijoje, JAV ir t.t.
Per tuos keturis metus subūriau puikią komandą, kuri gali nuveikti nepaprastus darbus. Tai, kad tai yra tikra svajonių komanda, parodė ir pirmosios koronaviruso (COVID-19) bangos suvaldymas. Ne tik patys ją suvaldėme, bet Lietuvą, kaip sėkmės istoriją, pristatėme kitoms šalims ir organizavome pagalbos misiją į Armėniją. Šimtai pokalbių, posėdžių, susitikimų, sunkių ir lengvų sprendimų.
Keturi metai yra ilgas laikas, turtingas sudėtingų sprendimų, sėkmių ir nusivylimų. Visa tai yra neįkainojama patirtis, kurios negalima įgyti jokiame universitete. Didžiuojuosi, kad galėjau būti nepriklausomos ir išdidžios valstybės parlamentaru ir ministru.
Tačiau kartais fotografija pasako daugiau nei žodžiai. Dalinuosi pastaruosius keturis metus įamžinusiomis akimirkomis.
Politinė reklama, skleidžiama neatlygintinai.

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *