Ministras A. Veryga susitiko su koronaviruso vakcinų kūrėjų atstovais

Ministras A. Veryga susitiko su koronaviruso vakcinų kūrėjų atstovais

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko su tarptautinių bendrovių, kuriančių vakcinas nuo koronaviruso (COVID-19), atstovais Lietuvoje. Susitikimo metu buvo aptartos...
Read More
Mieli kauniečiai,

Mieli kauniečiai,

Šiandien paskutinė diena, kuomet galima agituoti, o jau sekmadienį rinksimės prie balsavimo urnų ir išreikšime savo pilietinę valią. Apsispręsime, kokį...
Read More
Sveika mityba

Sveika mityba

Savo pasisakymuose jau kalbėjau apie daug diskusijų sulaukusią alkoholio kontrolės politiką. Tačiau dar viena sritis sulaukė itin aštrių diskusijų ir...
Read More
Rinkiminė kampanija

Rinkiminė kampanija

Daug kas skundžiasi nuobodžia rinkimine kampanija. Todėl vakar Kauniečius į rinkimus kvietėme linksmai Išdalinom daug leidimų Sulaukėm daug šypsenų Ačiū...
Read More
Pažadų įgyvendinimas

Pažadų įgyvendinimas

Populizmas ar mokslu grįsti sprendimai? Niekam ne paslaptis, kad rinkiminiu laikotarpiu išryškinamos visuomenei aktualios temos. Apie jas klausinėjami kandidatai debatuose,...
Read More

sub meniu


Dar viena ligoninė pacientų maitinimu rūpinsis pati

Sveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi atsisakyti išorės tiekėjo paslaugų ir įkūrusi savo virtuvę.

Jos atidaryme. 2020 m. vasario 11 dieną, dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad dar viena mūsų šalies gydymo nusprendė pati gaminti maistą savo pacientams, užuot šią paslaugą pirkusi iš tiekėjų.

„Kaip rodo praktika, vietoje pagamintas maistas yra pilnavertiškesnis, sveikesnis ir yra kur kas daugiau galimybių jį patiekti estetiškai. Tai parodė ir mobilios ekspertų komandos vizitai į mūsų šalies gydymo įstaigas. Tad virtuvės atidarymas išties svarbus įvykis ne tik ligoninės bendruomenei, bet ir visam Šiaulių kraštui“, –  sako ministras A. Veryga.

Už pokyčius, ministro teigimu, būtina padėkoti ir partneriams – virtuvės šefams bei dietologams, be kurių pagalbos pokyčiai per daugybę metų nusistovėjusių mitybos tradicijų taip ir nebūtų pasiekę.

Pokyčius virtuvėje ir specialiai pacientams pritaikytus dietinius patiekalus pristatė ligoninės  Maisto paruošimo skyriaus darbuotojai ir jiems talkinę Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos atstovai.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/dar-viena-ligonine-pacientu-maitinimu-rupinsis-pati

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *