Laidoje “Puikūs pralaimėjimai” pokalbis apie klaidas, draudimus ir politinę kultūrą

Šiandien, kaip niekada anksčiau, suprantame daug kartų girdėtą išmintį, kad ką nors branginti pradedame tik tada, kai kažką brangaus prarandame....
Read More
NeRedaguota pokalbis su Sauliumi Skverneliu ir Aurelijumi Veryga

NeRedaguota pokalbis su Sauliumi Skverneliu ir Aurelijumi Veryga

https://www.youtube.com/watch?t=1649&fbclid=IwAR0Fa_Pd5xxqrEscnDKgM0dA5YRPwko_UbOiuUETiAxvibll4UBWsn6w25Y&v=RizWXwcIjzQ&feature=youtu.be
Read More
AČIŪ

AČIŪ

Šiandien mano paskutinė darbo diena LR Sveikatos apsaugos ministro pozicijoje. Esu pirmasis ministras išbuvęs šioje pozicijoje visą keturių metų kadenciją....
Read More
Startuoja portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ – padės spręsti kylančius iššūkius pandemijos metu

Startuoja portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ – padės spręsti kylančius iššūkius pandemijos metu

Karantino metu ilgas valandas leidžiant namuose gali pasidaryti nuobodu – ypač mažiesiems šeimos nariams. Po truputį tai perauga į nerimą...
Read More

sub meniu


Dar viena ligoninė pacientų maitinimu rūpinsis pati

Sveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi atsisakyti išorės tiekėjo paslaugų ir įkūrusi savo virtuvę.

Jos atidaryme. 2020 m. vasario 11 dieną, dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad dar viena mūsų šalies gydymo nusprendė pati gaminti maistą savo pacientams, užuot šią paslaugą pirkusi iš tiekėjų.

„Kaip rodo praktika, vietoje pagamintas maistas yra pilnavertiškesnis, sveikesnis ir yra kur kas daugiau galimybių jį patiekti estetiškai. Tai parodė ir mobilios ekspertų komandos vizitai į mūsų šalies gydymo įstaigas. Tad virtuvės atidarymas išties svarbus įvykis ne tik ligoninės bendruomenei, bet ir visam Šiaulių kraštui“, –  sako ministras A. Veryga.

Už pokyčius, ministro teigimu, būtina padėkoti ir partneriams – virtuvės šefams bei dietologams, be kurių pagalbos pokyčiai per daugybę metų nusistovėjusių mitybos tradicijų taip ir nebūtų pasiekę.

Pokyčius virtuvėje ir specialiai pacientams pritaikytus dietinius patiekalus pristatė ligoninės  Maisto paruošimo skyriaus darbuotojai ir jiems talkinę Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos atstovai.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/dar-viena-ligonine-pacientu-maitinimu-rupinsis-pati

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *