Respublikinė Vilniaus Psichiatrijos ligoninė grįžta prie vidinio maitinimo

Respublikinė Vilniaus Psichiatrijos ligoninė grįžta prie vidinio maitinimo

„Daugiau vaisių, daržovių ir įvairovės“ – tokie yra pirmieji  pacientų, jau išbandžiusių naująjį Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) meniu, atsiliepimai....
Read More
SAM paaiškina, kaip praktiškai veiks „žalos be kaltės“ modelis

SAM paaiškina, kaip praktiškai veiks „žalos be kaltės“ modelis

Nuo Naujųjų metų įsigaliojo „žalos be kaltės“ modelis, užtikrinsiantis, kad pacientai galės greičiau ir paprasčiau gauti kompensaciją, jei jų sveikatai...
Read More
Kraujo donorystė

Kraujo donorystė

2020 m. sausio 7 d. sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su kolegomis lankėsi Nacionaliniame kraujo centre, kur davė kraujo.  "Kaip...
Read More
Sveikinimas su Šv. Kalėdomis!

Sveikinimas su Šv. Kalėdomis!

Read More
Atidaromas Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusas

Atidaromas Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusas

Nuo 2019 m. gruodžio 16 d. sergantieji infekcinėmis ligomis konsultuojami ir gydomi naujajame Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų...
Read More

sub meniu


Respublikinė Vilniaus Psichiatrijos ligoninė grįžta prie vidinio maitinimo

„Daugiau vaisių, daržovių ir įvairovės“ – tokie yra pirmieji  pacientų, jau išbandžiusių naująjį Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) meniu, atsiliepimai. 2020 m. sausio 10 d. vyko ir oficialus virtuvės atidarymas, kuriame Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei mitybos ir psichiatrijos specialistai ne tik degustavo naujuosius patiekalus, bet ir diskutavo apie mitybos įtaką psichinei savijautai.

Pasak vieno iš virtuvės projekto iniciatorių, RVPL vadovo pavaduotojo Dano Bakšos, idėja rinktis vidinį maitinimą kilo iš pačio personalo. „Slaugytojai ir pagalbinis personalas  skųsdavosi dėl išorinio tiekėjo ne visada įgyvendintų sąlygų: maistas kartais vėluodavo, nesiekdavo reikiamos temperatūros, buvo tiesiog sunkiau kontroliuoti jo kokybę. Nusprendėme šią situaciją išspręsti iš esmės pasirinkdami vidinį maitinimą“, – pasakoja D. Bakša. Jį papildo RVPL dietistė Aurelija Ivanauskaitė. „Žmonėms išgyvenant psichologinius sunkumus, neretai stipriai sutrinka ir  jų mityba. Būtent todėl maitinimui turime skirti ypatingą dėmesį. Jeigu meniu bus įvairus, patraukliai ir su meile pateiktas, ne tik išvengsime papildomų mitybos problemų, bet ir padėsime pacientui sveikti, pozityviau pažvelgti į gyvenimą“.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad dar viena mūsų šalies gydymo nusprendė pati gaminti maistą savo pacientams, užuot šią paslaugą pirkusi iš tiekėjų.

„Kaip rodo praktika, vietoje pagamintas maistas yra pilnavertiškesnis, sveikesnis ir yra kur kas daugiau galimybių jį patiekti estetiškai. Tai parodė ir mobilios ekspertų komandos vizitai į mūsų šalies gydymo įstaigas, kuri vertino ligoninių maisto kokybę. Ekspertų vertinimai parodė, kad įstaigos, gaminančios maistą vietoje savo pacientams, surinko kur kas geresnius vertinimus nei tos, kurios perka iš išorės tiekėjų. Tad šiandien svarbus įvykis, nes pacientai ir ligoninės darbuotojai galės valgyti maistą, pagamintą vietos virtuvėje. Už pokyčius turime padėkoti ir mūsų partneriams virtuvės šefams bei dietologams, be kurių pagalbos nebūtume galėję pradėti keisti per daugybę metų nusistovėjusias mitybos tradicijas“, –  sako ministras A. Veryga.

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *