Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie vaistų gamintojų gudrybes

Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie vaistų gamintojų gudrybes

https://www.youtube.com/watch?v=PicSVVmuSp8&t=20s Kaip uždirbti iš vaisto, kurio kaina pasaulyje vis labiau krenta, o konkurencinis spaudimas yra vis didesnis? Kuo jau kuo,...
Read More
Mielieji,

Mielieji,

Read More
Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimus

Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimus

https://www.youtube.com/watch?v=qGdCU2StM64&t=67s   Vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimai, tai sutrikimai, kurie atsiranda dėl santykinai nedidelio alkoholinio gėrimų vartojimo nėštumo metu. Toks vartojimas...
Read More
Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie narkotinių medžiagų dekriminalizavimą ir liberalias “vertybes”

Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie narkotinių medžiagų dekriminalizavimą ir liberalias “vertybes”

https://www.youtube.com/watch?v=ACpSyrXi_-k Ar šeimos negalima sukurti neprisigėrus? Ar narkotikai tikrai reiškia laisvę? Ar dekriminalizacija nėra žingsnis link narkotikų legalizacijos? Kas labiausiai...
Read More
Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie generinius ir originalius vaistus

Laidoje “Reikia pakalbėti su Veryga” apie generinius ir originalius vaistus

https://www.youtube.com/watch?v=aUH6Hx7KAc0&t=208s Politikai pasiraitojo rankoves ir puolė "taisyti klaidas" dėl vaistų skyrimo tvarkos. Jų argumentas, kad žmogus turėtų teisę pasirinkti, o...
Read More

sub meniu


Tiekiantieji maistą pacientams privalės paisyti konkrečių taisyklių

Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Tokias aiškias mitybos organizavimo taisykles, kurios bus privalomos, o ne rekomendacinės, kaip iki šiol, ligoninėms parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), padedama Lietuvos dietologų draugijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, tad problemų būta daug ir įvairių: pradedant, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, jog maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose ir kt.

„Reikia pripažinti, kad problema egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, kad dalis gydymo įstaigų išties per mažai dėmesio kreipia į pacientų maitinimą, o maistas – ir skoniu, ir išvaizda – primena sovietmetį. Žinoma, patekę į ligoninę neturėtume tikėtis maitinimo kaip aukščiausio lygio restorane, tačiau vienareikšmiškai maistas privalo būti kokybiškas, subalansuotas, pagamintas atsižvelgus į paciento būklę. Tad vertinu visų drauge nuveiktą darbą ir jo rezultatą, kuriuo, tikiu, netrukus galės įsitikinti ir ligoninėse gydomi žmonės“, – sako ministras A. Veryga.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/tiekiantieji-maista-pacientams-privales-paisyti-konkreciu-taisykliu

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *