Ministras A. Veryga susitiko su koronaviruso vakcinų kūrėjų atstovais

Ministras A. Veryga susitiko su koronaviruso vakcinų kūrėjų atstovais

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko su tarptautinių bendrovių, kuriančių vakcinas nuo koronaviruso (COVID-19), atstovais Lietuvoje. Susitikimo metu buvo aptartos...
Read More
Mieli kauniečiai,

Mieli kauniečiai,

Šiandien paskutinė diena, kuomet galima agituoti, o jau sekmadienį rinksimės prie balsavimo urnų ir išreikšime savo pilietinę valią. Apsispręsime, kokį...
Read More
Sveika mityba

Sveika mityba

Savo pasisakymuose jau kalbėjau apie daug diskusijų sulaukusią alkoholio kontrolės politiką. Tačiau dar viena sritis sulaukė itin aštrių diskusijų ir...
Read More
Rinkiminė kampanija

Rinkiminė kampanija

Daug kas skundžiasi nuobodžia rinkimine kampanija. Todėl vakar Kauniečius į rinkimus kvietėme linksmai Išdalinom daug leidimų Sulaukėm daug šypsenų Ačiū...
Read More
Pažadų įgyvendinimas

Pažadų įgyvendinimas

Populizmas ar mokslu grįsti sprendimai? Niekam ne paslaptis, kad rinkiminiu laikotarpiu išryškinamos visuomenei aktualios temos. Apie jas klausinėjami kandidatai debatuose,...
Read More

sub meniu


Tiekiantieji maistą pacientams privalės paisyti konkrečių taisyklių

Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Tokias aiškias mitybos organizavimo taisykles, kurios bus privalomos, o ne rekomendacinės, kaip iki šiol, ligoninėms parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), padedama Lietuvos dietologų draugijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, tad problemų būta daug ir įvairių: pradedant, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, jog maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose ir kt.

„Reikia pripažinti, kad problema egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, kad dalis gydymo įstaigų išties per mažai dėmesio kreipia į pacientų maitinimą, o maistas – ir skoniu, ir išvaizda – primena sovietmetį. Žinoma, patekę į ligoninę neturėtume tikėtis maitinimo kaip aukščiausio lygio restorane, tačiau vienareikšmiškai maistas privalo būti kokybiškas, subalansuotas, pagamintas atsižvelgus į paciento būklę. Tad vertinu visų drauge nuveiktą darbą ir jo rezultatą, kuriuo, tikiu, netrukus galės įsitikinti ir ligoninėse gydomi žmonės“, – sako ministras A. Veryga.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/tiekiantieji-maista-pacientams-privales-paisyti-konkreciu-taisykliu

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *