Naujienos iš Europos Parlamento

Naujienos iš Europos Parlamento

Šiame vaizdo įraše išgirsite apie kandidatus į Europos Komisijos komisarus, kurie šią savaitę atsakinėjo į europarlamentarų klausimus. Trumpai tariant -...
Read More
Ora et labora

Ora et labora

Rinkimai baigėsi ir dabar vieniems tenka susitaikyti su užgriuvusia atsakomybės našta, kitiems su skaudžiu pralaimėjimu. Dar ir dar kartą norisi...
Read More
Kodėl vaikai, o ne karjera ir pinigai yra tikroji mūsų gyvenimo prasmė?

Kodėl vaikai, o ne karjera ir pinigai yra tikroji mūsų gyvenimo prasmė?

Populiariame TV seriale „Sostų karai“ buvo toks dažnai kartojamas posakis – „žiema ateina“. Ir ji atėjo. Europa grimzta į demografinę...
Read More
Balsavimas Europos Parlamente dėl paramos Ukrainai

Balsavimas Europos Parlamente dėl paramos Ukrainai

Šiandien Europos Parlamentas balsavo už tai, kad būtų sukurtas specialus finansinės paramos Ukrainai mechanizmas, panaudojant pačios rusijos įšaldytų aktyvų generuojamas pajamas....
Read More
Naujienos iš Europos Parlamento

Naujienos iš Europos Parlamento

Europos Parlamente ECR frakcijos kolegų latvių iniciatyva buvo suburta ES rytinės sienos šalių grupė. Ši neformali europarlamentarų grupė koordinuos su...
Read More

sub meniu


Tiekiantieji maistą pacientams privalės paisyti konkrečių taisyklių

Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Tokias aiškias mitybos organizavimo taisykles, kurios bus privalomos, o ne rekomendacinės, kaip iki šiol, ligoninėms parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), padedama Lietuvos dietologų draugijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, tad problemų būta daug ir įvairių: pradedant, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, jog maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose ir kt.

„Reikia pripažinti, kad problema egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, kad dalis gydymo įstaigų išties per mažai dėmesio kreipia į pacientų maitinimą, o maistas – ir skoniu, ir išvaizda – primena sovietmetį. Žinoma, patekę į ligoninę neturėtume tikėtis maitinimo kaip aukščiausio lygio restorane, tačiau vienareikšmiškai maistas privalo būti kokybiškas, subalansuotas, pagamintas atsižvelgus į paciento būklę. Tad vertinu visų drauge nuveiktą darbą ir jo rezultatą, kuriuo, tikiu, netrukus galės įsitikinti ir ligoninėse gydomi žmonės“, – sako ministras A. Veryga.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/tiekiantieji-maista-pacientams-privales-paisyti-konkreciu-taisykliu

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *