Oru atgabenta daugiau nei 31 tona apsaugos priemonių medikams

Oru atgabenta daugiau nei 31 tona apsaugos priemonių medikams

Šįryt Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, kaip ir buvo planuota, atgabenęs 860 tūkst. vienkartinių kaukių, 430 tūkst. chirurginių kaukių, daugiau nei 50...
Read More
Asmens sveikatos priežiūros įstaigoms pradedama teikti metodinė pagalba infekcijų kontrolės klausimais

Asmens sveikatos priežiūros įstaigoms pradedama teikti metodinė pagalba infekcijų kontrolės klausimais

Higienos institutas pradeda teikti asmens sveikatos priežiūros įstaigoms metodinę pagalbą infekcijų kontrolės klausimais. Siekiant užkirsti kelią tolesniam koronaviruso (COVID-19) plitimui...
Read More
VVKT: Nevartokite jokių vaistų profilaktiškai prieš COVID-19, nesistenkite gydytis patys – taip galite dar labiau pakenkti savo sveikatai

VVKT: Nevartokite jokių vaistų profilaktiškai prieš COVID-19, nesistenkite gydytis patys – taip galite dar labiau pakenkti savo sveikatai

Paskutiniuoju metu viešoje erdvėje, ypač socialiniuose tinkluose, dalijamasi informacija apie COVID-19 sukeltai infekcijai gydyti naudojamus vaistus (hidroksichlorokviną, azitromiciną, lopinavirą/ritonavirą ir...
Read More
SAM dėkoja atsakingiems verslininkams už pagalbą kovoje su koronavirusu

SAM dėkoja atsakingiems verslininkams už pagalbą kovoje su koronavirusu

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dėkoja verslo atstovams, kurie neatlygintinai pasisiūlė padėti kovoje su koronavirusu (COVID-19). Šiandien savo pagalbą pasiūlę yra...
Read More
VVKT: Kaip neapsinuodyti dezinfekciniu skysčiu

VVKT: Kaip neapsinuodyti dezinfekciniu skysčiu

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) informuoja, kad nuo vasario pabaigos, kai šalyje dėl koronaviruso (COVID-19) buvo paskelbta ekstremali padėtis, itin padaugėjo...
Read More

sub meniu


Tiekiantieji maistą pacientams privalės paisyti konkrečių taisyklių

Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Tokias aiškias mitybos organizavimo taisykles, kurios bus privalomos, o ne rekomendacinės, kaip iki šiol, ligoninėms parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), padedama Lietuvos dietologų draugijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, tad problemų būta daug ir įvairių: pradedant, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, jog maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose ir kt.

„Reikia pripažinti, kad problema egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, kad dalis gydymo įstaigų išties per mažai dėmesio kreipia į pacientų maitinimą, o maistas – ir skoniu, ir išvaizda – primena sovietmetį. Žinoma, patekę į ligoninę neturėtume tikėtis maitinimo kaip aukščiausio lygio restorane, tačiau vienareikšmiškai maistas privalo būti kokybiškas, subalansuotas, pagamintas atsižvelgus į paciento būklę. Tad vertinu visų drauge nuveiktą darbą ir jo rezultatą, kuriuo, tikiu, netrukus galės įsitikinti ir ligoninėse gydomi žmonės“, – sako ministras A. Veryga.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/tiekiantieji-maista-pacientams-privales-paisyti-konkreciu-taisykliu

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *