Dalyvavimas 16-ajame Baltijos politikos dialoge

Dalyvavimas 16-ajame Baltijos politikos dialoge

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga 2019 m. spalio 10-11 d. Vilijandyje (Estija) dalyvavo 16 kartą vyksiančiame Baltijos politikos dialoge. Šiemet...
Read More
Dalyvavimas Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos minėjime

Dalyvavimas Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos minėjime

2019 m. spalio 1 dieną ministras A. Veryga dalyvavo renginyje, skirtame Senjorų dienai paminėti. Renginio metu šventės svečius džiugino vyrų...
Read More
Pasirengimas sveikatos sistemos reformai – su tarptautiniais ekspertais

Pasirengimas sveikatos sistemos reformai – su tarptautiniais ekspertais

Ruošiantis sisteminei sveikatos sistemos reformai Lietuvai teikiami tarptautinių ekspertų patarimai. Tuo tikslu Sveikatos apsaugos ministerijoje 20119 m. rugsėjo 30 d....
Read More
Penktadienis Kaune

Penktadienis Kaune

2019 m. rugsėjo 27 d. sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosio tvarkos...
Read More
Dalyvavimas 69-ojoje PSO sesijoje Danijoje

Dalyvavimas 69-ojoje PSO sesijoje Danijoje

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga 2019 m. rugsėjo 16–17 d. dalyvavo 69-ojoje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regioninio komiteto sesijoje...
Read More

sub meniu


Tiekiantieji maistą pacientams privalės paisyti konkrečių taisyklių

Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Tokias aiškias mitybos organizavimo taisykles, kurios bus privalomos, o ne rekomendacinės, kaip iki šiol, ligoninėms parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), padedama Lietuvos dietologų draugijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, tad problemų būta daug ir įvairių: pradedant, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, jog maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose ir kt.

„Reikia pripažinti, kad problema egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, kad dalis gydymo įstaigų išties per mažai dėmesio kreipia į pacientų maitinimą, o maistas – ir skoniu, ir išvaizda – primena sovietmetį. Žinoma, patekę į ligoninę neturėtume tikėtis maitinimo kaip aukščiausio lygio restorane, tačiau vienareikšmiškai maistas privalo būti kokybiškas, subalansuotas, pagamintas atsižvelgus į paciento būklę. Tad vertinu visų drauge nuveiktą darbą ir jo rezultatą, kuriuo, tikiu, netrukus galės įsitikinti ir ligoninėse gydomi žmonės“, – sako ministras A. Veryga.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/tiekiantieji-maista-pacientams-privales-paisyti-konkreciu-taisykliu

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *