Parengtas planas, kaip sušvelninti koronaviruso įtaką psichikos sveikatai

Parengtas planas, kaip sušvelninti koronaviruso įtaką psichikos sveikatai

Psichikos sveikatos ekspertai perspėja, kad koronaviruso pandemija turės neigiamos įtakos visuomenės narių psichikos sveikatai ir emocinei būklei, todėl Vyriausybė patvirtino...
Read More
Sukurtas patogus informavimo įrankis – virtualus koronaviruso žemėlapis

Sukurtas patogus informavimo įrankis – virtualus koronaviruso žemėlapis

Nuo šiol susipažinti su koronaviruso infekcijos (COVID-19) statistika bus dar patogiau – sukurtas virtualus žemėlapis, kuriame pagal įvairius rodiklius analizuojama...
Read More
Ministras A. Veryga Pasaulio sveikatos asamblėjoje pabrėžė solidarumo ir lyderystės svarbą

Ministras A. Veryga Pasaulio sveikatos asamblėjoje pabrėžė solidarumo ir lyderystės svarbą

2020 m. gegužės 18 d. prasidėjo 73-ioji Pasaulio sveikatos asamblėjos sesija. Nuotoliniu būdu sesijoje dalyvavo ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus...
Read More
Karantinui tęsiantis, jo sąlygos ir toliau švelnėja

Karantinui tęsiantis, jo sąlygos ir toliau švelnėja

Vyriausybė, atsižvelgusi į epidemiologinę situaciją šalyje, šiandien posėdyje priėmė sprendimą dar švelninti karantino sąlygas. Numatyta, kad artimiausiu metu duris galės...
Read More
Lietuvos gamintojai aprūpins šalies medikus ir vienkartiniais antbačiais

Lietuvos gamintojai aprūpins šalies medikus ir vienkartiniais antbačiais

Artimiausiu metu šalies gydymo įstaigas pasieks daugiau kaip 330 tūkst. porų vienkartinių antbačių, pagamintų Lietuvoje. Jas pagamins ir į gydymo...
Read More

sub meniu


Dar daugiau įmonių prisijungia prie susitarimo gerinti maisto produktų sudėtį

Vis labiau plečiasi socialiai atsakingų Lietuvoje veiklą vykdančių įmonių ratas, kurios prisijungia prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuoto bendradarbiavimo susitarimo gerinti maisto produktų sudėtį. Šiais susitarimais įmonės savanoriškai įsipareigoja gerinti maisto produktų sudėtį juose mažinant cukraus, druskos ir riebalų kiekį. Šįkart, jau antrą kartą šiais metais, pasirašyti tokie susitarimai su maisto pramonės atstovais – bendrovėmis „Rokiškio pienas“, „Rimi Lietuva“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Baltasis pyragas“ ir „Mantinga“.

SAM vadovybė sveikina tai, kad mūsų šalyje veikiančios įmonės labai atsakingai žiūri į šias rekomendacijas ir vis daugiau verslo atstovų atsiliepia į viešojo sektoriaus kvietimą kartu rūpintis žmonių sveikata.

Mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį kasdieninėje mityboje rekomenduoja ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) bei Europos Komisija (EK). Ją gerinti siūloma vartojant mažiau druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių (cukrų) kiekį ir mažinant šių medžiagų kiekius rinkai tiekiamuose maisto produktuose.

SAM primena, kad šių metų pradžioje tokias sutartis yra pasirašiusios šios bendrovės: „Coca-Cola HBC Lietuva“ ir „Coca-Cola Baltija“, „Eckes-Granini Lietuva“, „Fazer Lietuva“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Malsena Plius“, „Mars Lietuva“, „Nestle Baltics“, „Orkla Foods Lietuva“, „Rūta“, „Vilniaus margarino gamykla“.

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *