Ministras A. Veryga su ES šalių ministrais tarėsi, kaip suvaldyti koronavirusą

Ministras A. Veryga su ES šalių ministrais tarėsi, kaip suvaldyti koronavirusą

2020 m. vasario 13 d. Briuselyje (Belgijoje) vykusioje neeilinėje ministrų Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų Taryboje, kur Lietuvą...
Read More
Dar viena ligoninė pacientų maitinimu rūpinsis pati

Dar viena ligoninė pacientų maitinimu rūpinsis pati

Sveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi...
Read More
SAM: bandymai įbauginti net anonimiškai kreiptis pagalbos neturi būti toleruojami

SAM: bandymai įbauginti net anonimiškai kreiptis pagalbos neturi būti toleruojami

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į teisėsaugos prašymą pateikti visą informaciją, susijusią su anoniminiu skundu dėl mobingo Klaipėdos universitetinėje (KUL)...
Read More
Naujasis koronavirusas: situacija stebima ir rengiamasi galimoms grėsmėms

Naujasis koronavirusas: situacija stebima ir rengiamasi galimoms grėsmėms

2019 m. sausio 27 d. Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtame SAM Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdyje aptarta naujausia situacija dėl...
Read More
Tarptautiniai ekspertai padės efektyvinti Lietuvos gydymo įstaigų valdymą

Tarptautiniai ekspertai padės efektyvinti Lietuvos gydymo įstaigų valdymą

Lietuvoje planuojama skirti daugiau dėmesio ir pagalbos gydymo įstaigose dirbantiems vadovams. Tam pasitelkta Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir Edinburgo Karališkasis...
Read More

sub meniu


Dar daugiau įmonių prisijungia prie susitarimo gerinti maisto produktų sudėtį

Vis labiau plečiasi socialiai atsakingų Lietuvoje veiklą vykdančių įmonių ratas, kurios prisijungia prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuoto bendradarbiavimo susitarimo gerinti maisto produktų sudėtį. Šiais susitarimais įmonės savanoriškai įsipareigoja gerinti maisto produktų sudėtį juose mažinant cukraus, druskos ir riebalų kiekį. Šįkart, jau antrą kartą šiais metais, pasirašyti tokie susitarimai su maisto pramonės atstovais – bendrovėmis „Rokiškio pienas“, „Rimi Lietuva“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Baltasis pyragas“ ir „Mantinga“.

SAM vadovybė sveikina tai, kad mūsų šalyje veikiančios įmonės labai atsakingai žiūri į šias rekomendacijas ir vis daugiau verslo atstovų atsiliepia į viešojo sektoriaus kvietimą kartu rūpintis žmonių sveikata.

Mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį kasdieninėje mityboje rekomenduoja ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) bei Europos Komisija (EK). Ją gerinti siūloma vartojant mažiau druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių (cukrų) kiekį ir mažinant šių medžiagų kiekius rinkai tiekiamuose maisto produktuose.

SAM primena, kad šių metų pradžioje tokias sutartis yra pasirašiusios šios bendrovės: „Coca-Cola HBC Lietuva“ ir „Coca-Cola Baltija“, „Eckes-Granini Lietuva“, „Fazer Lietuva“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Malsena Plius“, „Mars Lietuva“, „Nestle Baltics“, „Orkla Foods Lietuva“, „Rūta“, „Vilniaus margarino gamykla“.

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *