Darbą pradeda naujas Nacionalinio kraujo centro vadovas D. Gutauskas

Darbą pradeda naujas Nacionalinio kraujo centro vadovas D. Gutauskas

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas vykdantis Aurelijus Veryga VšĮ Nacionalinio kraujo centro bendruomenei pristatė naująjį šios įstaigos vadovą – Daumantą...
Read More
Susitikimas su Lietuvos medikų sąjūdžio atstovais

Susitikimas su Lietuvos medikų sąjūdžio atstovais

2019 m. liepos 22 d. ministras susitiko su Lietuvos medikų sąjūdžio (LMS) atstovais bei aptarė ne tik svarbias šių dienų...
Read More
Slaugytojams patikėta daugiau funkcijų

Slaugytojams patikėta daugiau funkcijų

Siekiant mažinti eiles prie šeimos gydytojų kabinetų, nuo šiol dalį jų funkcijų patikėta atlikti slaugytojams. Jie galės konsultuoti lėtinėmis ar...
Read More
Seimas įteisino žalos be kaltės modelį

Seimas įteisino žalos be kaltės modelį

Pacientai galės greičiau ir paprasčiau gauti kompensaciją, jei teikiant paslaugas gydymo įstaigoje jiems buvo padaryta žala – šiandien Seimas priėmė...
Read More
Įsigalioja pokyčiai „pirmojo paskyrimo“ sistemoje

Įsigalioja pokyčiai „pirmojo paskyrimo“ sistemoje

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patobulino „pirmojo paskyrimo“ tvarką bei kai kuriuos reikalavimus vaistinėms ir pristatė šias naujoves spaudos konferencijoje liepos...
Read More

sub meniu


Lietuva ribos transriebalų kiekį maisto produktuose

Po dviejų metų, nuo 2019 m. lapkričio 1 d., Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio, t.y. mažiau nei šiuo metu. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakyme, kuriuo ribojamas šių medžiagų kiekis maisto produktuose, ir kurio nuostatos perkeltos iš Europos Sąjungos (ES) direktyvų. Šis reikalavimas negalios gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose transriebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, transriebalų kiekio reglamentavimas ir ribojimas maisto produktuose galėtų padėti sumažinti padidėjusią riziką vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms bei sumažinti sveikatos netolygumus, susijusius su mityba. Tai patvirtino ir EK, savo ataskaitoje pažymėjusi, kad reikšmingiausiai transriebalų suvartojimą būtų galima sumažinti teisės aktais nustačius jų leistiną lygį.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/lietuva-ribos-transriebalu-kieki-maisto-produktuose

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *