Šiandien, kaip niekada anksčiau, suprantame daug kartų girdėtą išmintį, kad ką nors branginti pradedame tik tada, kai kažką brangaus prarandame....
Read More
NeRedaguota pokalbis su Sauliumi Skverneliu ir Aurelijumi Veryga

NeRedaguota pokalbis su Sauliumi Skverneliu ir Aurelijumi Veryga

https://www.youtube.com/watch?t=1649&fbclid=IwAR0Fa_Pd5xxqrEscnDKgM0dA5YRPwko_UbOiuUETiAxvibll4UBWsn6w25Y&v=RizWXwcIjzQ&feature=youtu.be
Read More
AČIŪ

AČIŪ

Šiandien mano paskutinė darbo diena LR Sveikatos apsaugos ministro pozicijoje. Esu pirmasis ministras išbuvęs šioje pozicijoje visą keturių metų kadenciją....
Read More
Startuoja portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ – padės spręsti kylančius iššūkius pandemijos metu

Startuoja portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ – padės spręsti kylančius iššūkius pandemijos metu

Karantino metu ilgas valandas leidžiant namuose gali pasidaryti nuobodu – ypač mažiesiems šeimos nariams. Po truputį tai perauga į nerimą...
Read More
Programėlė Korona stop LT

Programėlė Korona stop LT

2020 lapkričio 6 dieną oficialiai pristatyta Korona Stop LT programėlė. Tikimės, kad ji padės efektyviau išaiškinti ir informuoti aukštos rizikos...
Read More

sub meniu


Lietuva ribos transriebalų kiekį maisto produktuose

Po dviejų metų, nuo 2019 m. lapkričio 1 d., Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio, t.y. mažiau nei šiuo metu. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakyme, kuriuo ribojamas šių medžiagų kiekis maisto produktuose, ir kurio nuostatos perkeltos iš Europos Sąjungos (ES) direktyvų. Šis reikalavimas negalios gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose transriebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, transriebalų kiekio reglamentavimas ir ribojimas maisto produktuose galėtų padėti sumažinti padidėjusią riziką vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms bei sumažinti sveikatos netolygumus, susijusius su mityba. Tai patvirtino ir EK, savo ataskaitoje pažymėjusi, kad reikšmingiausiai transriebalų suvartojimą būtų galima sumažinti teisės aktais nustačius jų leistiną lygį.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/lietuva-ribos-transriebalu-kieki-maisto-produktuose

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *