Penktadienio popietė Kaune

Penktadienio popietė Kaune

2019 m. kovo 8 diena - tradiciškai praleista Kaune. Darbingą dieną vyko susitikimai su gyventojais LVŽS frakcijos Kauno Seimo narių...
Read More
Pasirašytas bendradarbiavimas, siekiant visuomenės sveikatingumo

Pasirašytas bendradarbiavimas, siekiant visuomenės sveikatingumo

2019 m. kovo 1 diena turiningai praleista pajūrio regione. Klaipėdos universitete susirinkę mūsų šalies universitetų rektoriai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kaip...
Read More
Dalyvavimas renginyje “Seimo darbo simuliacija”

Dalyvavimas renginyje “Seimo darbo simuliacija”

2019 m. vasario 28 dieną Seime Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seimo nariai organizavo Seimo darbo simuliaciją moksleiviams....
Read More
Naujas žingsnis savižudybių prevencijos srityje – nacionalinė platforma „Tu esi“

Naujas žingsnis savižudybių prevencijos srityje – nacionalinė platforma „Tu esi“

Savižudybių prevencijos iniciatyva „Tu esi“ tampa nacionaline pagalbos platforma krizę išgyvenantiems žmonėms, jų artimiesiems bei pagalbą teikiantiems profesionalams. Iniciatyvą pristačiusio...
Read More
Lenkijoje ministras A. Veryga su kitais ministrais tarėsi, kaip mažinti vaistų kainas

Lenkijoje ministras A. Veryga su kitais ministrais tarėsi, kaip mažinti vaistų kainas

2019 m. vasario 13-14 d. Varšuvoje, Lenkijoje, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su kitų Europos šalių ministrais aptarė galimybes, kaip...
Read More

sub meniu


Lietuva ribos transriebalų kiekį maisto produktuose

Po dviejų metų, nuo 2019 m. lapkričio 1 d., Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio, t.y. mažiau nei šiuo metu. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakyme, kuriuo ribojamas šių medžiagų kiekis maisto produktuose, ir kurio nuostatos perkeltos iš Europos Sąjungos (ES) direktyvų. Šis reikalavimas negalios gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose transriebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, transriebalų kiekio reglamentavimas ir ribojimas maisto produktuose galėtų padėti sumažinti padidėjusią riziką vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms bei sumažinti sveikatos netolygumus, susijusius su mityba. Tai patvirtino ir EK, savo ataskaitoje pažymėjusi, kad reikšmingiausiai transriebalų suvartojimą būtų galima sumažinti teisės aktais nustačius jų leistiną lygį.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/lietuva-ribos-transriebalu-kieki-maisto-produktuose

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *