SAM siūlo pritarti idėjai išplėsti ligoninių vaistinių funkcijas

SAM siūlo pritarti idėjai išplėsti ligoninių vaistinių funkcijas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė ir pateikė viešai derinti Vyriausybės išvadą, kurios paprašė Ministrų kabinetas, siekdamas pateikti nuomonę dėl Seime...
Read More
Dalyvavimas žinių radijo laidoje “Pozicija”

Dalyvavimas žinių radijo laidoje “Pozicija”

2019 m. sausio 17 d. ministras A. Veryga žinių radijo laidoje "Pozicija" su Aurimu Peredniu kalbėjosi apie svarbiausias aktualijas sveikatos apsaugos srityje....
Read More
SAM kviečia tapti teismo vaikų ir paauglių psichiatrais

SAM kviečia tapti teismo vaikų ir paauglių psichiatrais

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kreipiasi į vaikų psichiatrus bei psichologus ir kviečia juos prisijungti prie Teismo medicinos ekspertų komandos, kurie...
Read More
Mokyklos galės nemokamai naudotis joms sukurtais receptais

Mokyklos galės nemokamai naudotis joms sukurtais receptais

2019 m. sausio 7 dieną SAM su partneriais - Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (RLVVKA) - pristatė svarbią...
Read More
Šv. Kalėdų minėjimas su Panemunės viešųjų įstaigų atstovais

Šv. Kalėdų minėjimas su Panemunės viešųjų įstaigų atstovais

2019 m. sausio 4 diena - šventiškas kaunietiškas penktadienis 🙂 "Jauki popietė su apygardos seniūnijų vadovais, bendruomenių atstovais, šauliais ir kariškiais, senjorais...
Read More

sub meniu


Lietuva ribos transriebalų kiekį maisto produktuose

Po dviejų metų, nuo 2019 m. lapkričio 1 d., Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio, t.y. mažiau nei šiuo metu. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakyme, kuriuo ribojamas šių medžiagų kiekis maisto produktuose, ir kurio nuostatos perkeltos iš Europos Sąjungos (ES) direktyvų. Šis reikalavimas negalios gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose transriebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, transriebalų kiekio reglamentavimas ir ribojimas maisto produktuose galėtų padėti sumažinti padidėjusią riziką vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms bei sumažinti sveikatos netolygumus, susijusius su mityba. Tai patvirtino ir EK, savo ataskaitoje pažymėjusi, kad reikšmingiausiai transriebalų suvartojimą būtų galima sumažinti teisės aktais nustačius jų leistiną lygį.

Plačiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/lietuva-ribos-transriebalu-kieki-maisto-produktuose

Komentuok !

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *